World Backup Day

Wees voorbereid tegen data verlies, diefstal en misbruik. 31 maart is de dag om jouw data beter te beschermen. Tweet met Hashtag: #WorldBackupDay!

World Backup Day
Over deze site

World Backup Day is een jaarlijks terugkerend evenement dat op 31 maart wordt gevierd om bewustwording te creëren over het belang van het maken van regelmatige back-ups van digitale gegevens. In een tijdperk waarin digitale informatie een integraal onderdeel van ons leven en werk is geworden, wijst World Backup Day op het belang van het beschermen van waardevolle gegevens tegen verlies, diefstal, hardwarestoringen of andere onvoorziene omstandigheden.

Dit evenement benadrukt het idee dat gegevensverlies onvermijdelijk kan zijn, maar dat het met de juiste voorzorgsmaatregelen kan worden geminimaliseerd. World Backup Day moedigt individuen, bedrijven en organisaties aan om een moment te nemen om na te denken over hun digitale bezittingen en ervoor te zorgen dat ze regelmatig back-ups maken van belangrijke bestanden, documenten, foto’s en andere gegevens.

Tijdens World Backup Day worden mensen aangemoedigd om hun back-upstrategie te evalueren, back-upmethoden te bespreken en na te denken over het implementeren van effectieve gegevensbeschermingsmaatregelen. Dit kan variëren van het gebruik van externe harde schijven en cloudopslagdiensten tot het implementeren van systemen voor gegevensherstel. World Backup Day herinnert ons eraan dat het nemen van deze eenvoudige maar essentiële stappen kan helpen om kostbare herinneringen, belangrijke werkbestanden en waardevolle informatie te beschermen tegen onverwachte tegenvallers.